Luchtdicht Bouwen

Vanwege de vele voordelen (o.a. aangenaam binnenklimaat en minder energieverbruik) wordt luchtdicht bouwen steeds meer toegepast in de bouwsector. Om te voldoen aan de normen voor luchtdoorlatendheid is het goed afdichten van kieren rondom deuren en ramen noodzakelijk. Deze kieren vormen vaak relatief grote luchtlekken.

Het assortiment van Ellen voorziet in een breed aanbod aan oplossingen voor het luchtdicht maken van raam- en deurconstructies, zoals tochtprofielen en kaderdichtingen, valdorpels, en aanslag- en beglazingsprofielen.

Wat is luchtdicht bouwen?

Met luchtdicht bouwen wordt de luchtdoorlatendheid van een gebouw beperkt door openingen in de buitenschil zoveel mogelijk te minimaliseren. Op deze manier worden ongewenste luchtstromen - ook wel infiltraties genoemd - via kieren en naden voorkomen.

Bij luchtdicht bouwen is een goed ventilatie systeem essentieel. De luchtstromen worden gecontroleerd via bewust aangebrachte openingen. Dit maakt het ook mogelijk om vraaggestuurd te ventileren waarbij de ventilatiebehoefte wordt afgestemd op de luchtkwaliteit van de ruimte. De relatieve luchtvochtigheid blijft op peil en vervuilde lucht wordt afgevoerd, zodat er een comfortabel en gezond binnenklimaat ontstaat.

Voordelen van luchtdicht bouwen:

  • Aangenamer binnenklimaat
  • Betere geluidwering
  • Voorkomt vochtproblemen
  • Minder energieverbruik

Ellen biedt een breed scala aan producten om raam- en deurconstructies luchtdicht te maken. Bekijk onze professionele (tocht)oplossingen voor meer informatie.

Thermografie beeld woning

Inschrijven nieuwsbrief