Duurzaamheid en kwaliteit

Het assortiment Ellen profielen bestaat uit functioneel vormgegeven producten. De materialen voor de profielen worden geselecteerd op basis van kwaliteit, duurzaamheid en vastgelegde specificaties.

De interne procesvoering van ingangscontrole bij ontvangst van de goederen en diensten tot en met moment van uitlevering is procedureel vastgelegd in een ERP systeem aangevuld met documenten voor instructies, werkvoorschriften en controles. Wij geven daarom op het overgrote deel van ons assortiment een kwaliteitsgarantie van 5 jaar.

Duurzaam

Duurzaamheid; één van de kernwaarden van Elton. Niet vreemd. We maken tenslotte producten die helpen energie te besparen én waarmee energie -Elsun zonnepanelen- opgewekt kan worden. Ook afvalscheiding, afvalreductie en oog voor kwaliteit, zijn verweven in onze bedrijfsvoering.

Logo Milieubarometer

Milieubarometer

De milieuprestaties van Elton meten we door gebruik te maken van de Milieubarometer. De milieubarometer is een lijst met (wettelijk verplichte) maatregelen en duurzaamheidsacties. Opgesteld door Stichting Stimular aan de hand van jarenlange ervaring in milieuadvies. 

Maatregelen die zijn doorgevoerd:

  • Alle verlichting -zowel in de fabriek als in de kantoren- is vervangen door LED-verlichting
  • Diverse gas heaters vervangen door warmtepompen
  • Grotendeels alle daken vernieuwd en geïsoleerd
  • Ruim 900 zonnepanelen op het dak van Elton geplaatst
  • De restelektriciteit komt uit groene stroom (windenergie)

2024 CO2-neutraal

We streven ernaar om uiterlijk in 2024 CO2-neutraal te zijn.

De cijfers op een rij:
Kengetallen Milieubarometer Elton - 1
Kengetallen Milieubarometer Elton - 2

> Complete rapport

Inschrijven nieuwsbrief