Duurzaamheid en kwaliteit

Het assortiment Ellen profielen bestaat uit functioneel vormgegeven producten. De materialen voor de profielen worden geselecteerd op basis van kwaliteit, duurzaamheid en vastgelegde specificaties.

De interne procesvoering van ingangscontrole bij ontvangst van de goederen en diensten tot en met moment van uitlevering is procedureel vastgelegd in een ERP systeem aangevuld met documenten voor instructies, werkvoorschriften en controles. Wij geven daarom op het overgrote deel van ons assortiment een kwaliteitsgarantie van 5 jaar.

Duurzaam

Duurzaamheid; één van de kernwaarden van Elton. Niet vreemd. We maken tenslotte producten die helpen energie te besparen. Ook afvalscheiding, afvalreductie en oog voor constante kwaliteit, zijn verweven in onze bedrijfsvoering.

Logo Milieubarometer

Milieubarometer

De milieuprestaties van Elton meten we door gebruik te maken van de Milieubarometer. De milieubarometer is een hulpmiddel om het energieverbruik en de totale CO2 uitstoot te bepalen. De milieubarometer is opgesteld door Stichting Stimular aan de hand van jarenlange ervaring in milieuadvies.

Maatregelen die zijn doorgevoerd:

  • Alle verlichting in de fabriek is vervangen door LED-verlichting
  • Diverse gasheaters vervangen door warmtepompen
  • De gas verwarming op de kantoren is vervangen door warmtepompen
  • Alle daken vernieuwd en geïsoleerd
  • Ruim 1.200 zonnepanelen op het dak van Elton geplaatst
  • De restelektriciteit komt uit groene stroom (windenergie)


Maatregelen die gepland staan voor 2022 en later:

  • Verlichting in de kantoren vervangen door ledverlichting
  • Vervangen van verouderd glas door HR++ in diverse gebouwen
  • Onderzoek naar CO2 reductie in zakelijk en woon- werkverkeer

De geringe verbetering in de CO2 -footprint van 2021 t.o.v. 2020 is veroorzaakt door een fout in het energiecontract, waardoor een deel van de stroom niet groen is ingekocht. Hierdoor is de CO2 uitstoot 25% meer geweest dan noodzakelijk.


2024 CO2-neutraal

We streven ernaar om uiterlijk in 2024 CO2-neutraal te zijn.

De cijfers op een rij:
MVO 1
MVO 2

> Complete rapport

De geringe verbetering in de CO2  footprint van 2021 t.o.v. 2020 is veroorzaakt door een fout in het energie contract waardoor een deel van de stroom niet groen is ingekocht. Hierdoor is de CO2 uitstoot 25% meer geweest dan noodzakelijk.

Inschrijven nieuwsbrief