Hoe houd u hooikoorts buiten de deur?

Hoe houd u hooikoorts buiten de deur?

Hou hooikoorts buiten de deur


Dit jaar is volgens de experts een heftig hooikoortsjaar. Geen fijne boodschap wanneer u één van de anderhalf miljoen Nederlanders bent die last heeft van hooikoorts.

Een lopende neus, niesbuien, hoofdpijn, jeukende en tranende ogen, een piepende ademhaling en/of vermoeidheid zijn het gevolg van stuifmeel dat in de lucht hangt. Met name in de maanden mei tot en met augustus hebben de meeste mensen hier last van. In deze periode voert de wind het stuifmeel (pollen) in grote hoeveelheden door de lucht. En hoewel het vrijwel onmogelijk is om contact met pollen helemaal te voorkomen, kunt u er toch iets aan doen om de klachten te beperken.

Houd uw huis pollenvrij

  1. Voorkom dat stuifmeel in huis gaat ronddwarrelen door tocht. Plaats eenvoudig een tochtstrip rondom een kierend raam of deur of een dorpelprofiel of valdorpel onder de deur. Het stuifmeel valt dan snel op de grond, en kan dan makkelijk worden opgezogen met de stofzuiger.

  2. Stofzuig regelmatig met een stofzuiger die een goed pollenfilter heeft om de hoeveelheid stuifmeel zo laag mogelijk te houden.

  3. Ook zijn er speciale hordeuren en raamhorren met pollenwerend gaas die stuifmeel tegen houden.

  4. Lucht het huis in de ochtend. De concentratie stuifmeel buiten is dan het laagst.

  5. Was regelmatig uw kleding en haren; stuifmeel blijft hier anders lang in zitten. Ook uw hond of kat zal eraan moeten geloven. Hun vacht is een prachtige verzamelplaats voor stuifmeel.

 

Inschrijven nieuwsbrief